דף הבית >> מי אנחנו >> המקהלה
המקהלה הקאמרית הישראלית - טבעון נוסדה בשנת 1974 ומונה כ-40 זמרים, אנשי טבעון והסביבה. רפרטואר המקהלה כולל יצירות א-קפלה ויצירות אורטוריות מתקופות הרנסנס, הבארוק, הקלאסית והרומנטית, לרבות מוזיקה בת זמננו, מוזיקה ישראלית ושירי עמים. המקהלה מופיעה בקהילה וברחבי הארץ ומייצגת את ישראל בחו"ל. המקהלה הופיעה בפסטיבל ווקאליזה בעכו, בטלויזיה הישראלית ב-1993, בזמריות בירושלים ובעכו, ובפסטיבל אבו-גוש במשך 9 עונות עד כה. בנוסף, הופיעה המקהלה בספרד, בצרפת ובגרמניה, ב"אירופה קנטאט" ובפסטיבל נוישטיפט שבדרום טירול, שם הוקלטה ב-2002 לרדיו האיטלקי עם יצירתו של דבוז'אק "סטאבט מאטר". בשנת 2005 הופיעה המקהלה בפסטיבל למוזיקה יהודית בצפת.

מ-2005 הופיעה פעמים רבות בפסטיבל "החג של החגים" בחיפה. בשנת 2007 הוזמנה המקהלה לפולין לסדרת קונצרטים ולמפגש מיוחד באושוויץ עם מקהלות מפולין וגרמניה, בסימן גישור על מכאובי העבר בעזרת המוזיקה.

המקהלה ביצעה מוזיקה אשר נכתבה במיוחד עבורה על ידי המלחינים גיל שוחט, דב כרמל וערן דינור.

בהופעותיה שיתפה המקהלה פעולה עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הקאמרית הישראלית, תזמורת הבארוק הירושלמית ותזמורת הפסטיבלים הירושלמית. ב-2010 הופיעה המקהלה עם התזמורת הסימפונית חיפה בהפקה קונצרטית של המחזמר "שלמה המלך ושלמי הסנדלר", בהפקה של האופרה "לה טראוויאטה" מאת ורדי בניצוחו של נועם שריף ובקונצרטים מיצירותיו של המלחין והמנצח יצחק תויאור. המקהלה השתתפה בפתיחת עונות הקונצרטים של הסינפונייטה הישראלית באר-שבע, בניצוחו של דורון סלומון: ב-2010 עם ה"סטאבט מאטר" מאת רוסיני, וב-2011 עם "בריאת העולם" מאת היידן.
במהלך 2011 ביצעה את "מיסה חגיגית קטנה" מאת רוסיני ותכנית של "פרקי אופרה". ב-2012 ביצעה המקהלה את "דויד פניטנטה" מאת מוצרט עם תזמורת הפסטיבלים הירושלמית וב-2013 את ה"וספרה" מאת מוצרט עם התזמורת הקאמרית הישראלית בניצוחו של יואב תלמי.
בינואר 2014, לרגל יום השואה הבין-לאומי, הוזמנה המקהלה לגרמניה ולשווייץ והופיעה יחד עם מקהלת "זמיר" מביירויט, גרמניה ו"המקהלה הקאמרית אורטוריו ירושלים", בסדרת קונצרטים מיצירותיו של יצחק תויאור. הקונצרטים נערכו בערים הוף ונירנברג שבגרמניה בשיתוף תזמורת הרדיו הגרמני ובארמון האומות המאוחדות שבז'נבה, שווייץ, שם צולם הקונצרט על ידי הטלויזיה האוסטרית ושודר ברחבי אירופה בשידור חי.
משנת 2014 מופיעה המקהלה עם התכנית "מזמרים תהילים" ובה יצירות מאת מלחינים שונים למילים מספר תהילים.

במאי 2015 אירחה המקהלה בארץ את תזמורת ה"קאמרטה אקדמיקה" מפרייבורג, גרמניה, את מקהלת "פרייבורגר קנטטה" מפרייבורג גרמניה, ואת מקהלת "היינריך שיץ" מבזנסון, צרפת, וביצעה עמן סדרת קונצרטים של ה"סטאבט מאטר" מאת דבוז'אק.
באוגוסט 2015 ערכה המקהלה מסע קונצרטים בהלסינקי שבפינלנד, שם ביצעה בשיתוף עם מקהלת "קאליו" המקומית את יצירתו של מנדלסון "לאודה ציון", לצד תכנית א-קפלה.
בשנת 2016 ביצעה המקהלה את האורטוריה "משיח" מאת הנדל. במהלך אותה שנה הוכנה ומומשה בהצלחה רבה -  התוכנית "אורות בצלילים" שעיקרה קטעים מתוך אורטוריות מפורסמות.
בדצמבר 2017 השתתפה המקהלה בפסטיבל לבנדובסקי בברלין.
האורטוריה "אליהו" בוצעה ב- 2018 ע"י המקהלה יחד מקהלת משגב הגליל וזמרים ממקהלת פילינגן (גרמניה) בליווי תזמורת ה"קאמרטה אקדמיקה" מפרייבורג, גרמניה. קונצרטים הופקו באפריל 2018 בגרמניה, ונוספים בהרכב דומה במהלך מאי 2018 בארץ, בחיפה מעלות והרצליה.
שנת 2019 התחילה עם "מיסה טנגו" של פלמרי ומסתיימת עם הרקויאם הגרמני של ברהמס. אירוע מכונן חל ג"כ בשנה זו - החלפת המנצחת. יעל וגנר-אביטל יצאה לגימלאות אחרי 22 שנות ניצוח על המקהלה ובמקומה התייצב למשימה המכובדת - איתי ברקוביץ

שנת 2020 היא שנת הקורונה, שנת המגבלות. עם זאת המקהלה המשיכה בפעילות ככל הניתן בין הסגרים, כולל חזרות באתרים מחוץ למבנים ובחצרות החברים. המקהלה ביצעה פרויקט של שירה אחודה, דהיינו – שירה יחידנית, כל זמר בביתו, ואיחוד של ההקלטות ליצירה אחת מאוחדת.
שנת 2021   מסמלת את תחילת החזרה לפעילות מליאה, והקונצרט "אהבה וגורל" הראשון שבהם

שנת 2022   מסמלת פעילות מליאה, והקונצרט "אהבה וגורל" הראשון שבהם. בסופה של שנה זו המנצח איתי ברקוביץ פרש בשל מגבלות זמינות לאור היקף פעילותו באופרה בת"א. דור מגן נכנס לתפקיד המנצח, וזאת בהצלחה רבה ותוך זמון קצר מאד.
שנת 2023  מסמלת תוכנית ראשונה עם דור, ובהצלחה מרשימה בוצכה תוכנית "נלסון" במספר קונצרטים במאי 2023. המשך הפעילות השנה היא לקראת תוכנית "מגניפיקאטים" וקונצרטים מתוכננים בדצמבר 2023.


 
 
סופראן אלט טנור באס
1 אורית פונטיין  אולגה יורמן  איזידור שייקובסקי  אבי מגידו
2 אורלי ברנדס  טלי מירום  איציק הררי  אלון אדיר
3 אילנה ברשבסקי  יוקה רודד  זאב פלד  בועז גלבוע
4 אירן שמחון  מורן שמחון  יגאל גבע  זאב מזור
5 לילי גפר  צאלה קמינסקי  רפי קרני  יגאל בן אריה
6 מירב אנקור  רותי שפירא    יגאל פאוקר
7
מירה קוגן  רעיה כהן    נעמן בלקינד
8 נורית הגפני  תחיה אלוני    צביקה גפני
9 ניצה לרנר  תמר בקנר    רפי וקס
10 נעמי דורצ'ין  תמרה כצנלסון    
11 עמליה עלוה      
12 ריטה בן אריה      
13 רעיה שלומי      
         
1951-2020
רשימת חברי המקהלה